Nejeden milovník sauny by ocenil mať saunu priamo doma alebo na záhrade. Ak teda zvažujete svoj domov oživiť niečím výnimočným, skúste práve saunu. Prinášame 7 výhod domáceho saunovania.
Správne a pravidelné saunovanie má niečo do seba – to vám iste povie každý, kto kúzlu sauny prepadol. Nielenže je saunovanie zdravé, ale navyše odbúrava stres a pomáha nám príjemne sa zrelaxovať. Ak patríte medzi priaznivcov odpočinku vo vyšších teplotách, prečítajte si, aké výhody v saune svojmu telu i duši prinášate.

Podpora imunity

Pravidelným pobytom v saune podporujete svoju imunitu. Ak chcete byť zdraví, jednoducho sa raz za čas uvelebte v saune. Vo vysokých teplotách telo spúšťa proces regenerácie. Návštevy v saune sú účinnou prevenciou proti nachladnutiu, chrípkam a chorobám dýchacích ciest.

Detoxikácia

Kto z nás neskúšal rôzne očistné kúry, obzvlášť na jar, kedy sa snažíme naše telo zbaviť toxínov. Sauna je skvelým detoxikačným pomocníkom. Pri vyššej teplote začne organizmus pracovať na plné obrátky, spustí sa potenie a okrem vody z nášho tela odídu tiež kovy a toxíny. Vďaka tomu sa zbavíme nečistôt a prečistíme náš organizmus. Následkom detoxikácie môžeme dokonca zhodiť aj nejaké to kilo.

Endorfíny

Obľúbený účinok pobytu pri vysokých teplotách je vyplavenie hormónov šťastia, teda endorfínov. Tie spôsobujú zlepšenie nálady. Okrem toho tiež navodzujú pocity pokoja, relaxácie a miernia bolesť. Sauna teda dokonale uvoľňuje a dovolí vám ukradnúť si chvíľu pre seba, pri ktorej si perfektne oddýchnete.

Čistá a zdravá pleť

Problematická pleť? Ak vás trápia pleťové neduhy, skúste saunu. V saune sa pri teple otvárajú póry, ktoré sa tak ľahšie vyčistia a vďaka pravidelnému saunovaniu budete mať zdravú a sviežu pokožku tváre i celého tela. Okrem čistenia pleti pomáha sauna aj s bojom proti celulitíde. Tá vďaka saune nemá šancu.

Chudnutie

Chcete schudnúť a nedarí sa? Skúste chudnutie naštartovať v saune. Pravidelne odvodňovanie a detoxikácia spôsobujú obľúbený (ne) žiaduci účinok – úbytok na váhe. Budete sa lepšie cítiť, že pre seba niečo dobré robíte a chudnutie potom pôjde samo.

Dlhší život

Saunujete radi? Potom pre vás máme ďalšiu dobrú správu – predĺžite si život. Je totiž dokázané, že saunovaním podporujete kardiovaskulárny systém. Prevencia civilizačných ochorení je práve saunovanie – ideálne aj na dennej báze.

Súkromie

Mať saunu doma neprináša len všetky predchádzajúce výhody, ale hlavne súkromie. Umožňuje komfortné saunovanie s blízkymi a to úplne nerušene. Môžete tak svoju saunu navštíviť kedykoľvek sa vám zachce. Nakoniec teda nielenže budete zdraví a krásni, ale užijete si nejednu chvíľu relaxu, ktorá vám pomôže na okamih utiecť od zhonu všedných dní.

 

Komentáre k: 7 výhod domáceho saunovania

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.